Samshield

Dessa ridhjälmar från Samshield har seg. fått hem. Priserna ligger mellan 5900:- till 9000:-, alltså inga superbilliga hjälmar.

 Basic.

 Basic med swarovski.

 Basic med full swarovski.


Används av bl a. Helena Lundbäck:


Kevin Staut:


Planering v.5

Måndag: Uteritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Hoppträning för P.
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt, arbete på äng.
Lördag: Tävling, Udden
Söndag: Uteritt




Såhär såg vi ut när vi var på Udden för nästan precis ett år sedan(även då årets första tävling, som tyvärr gick helt värdelöst). Ser en hel del skillnad faktiskt, framförallt- vart är snön?, Shalle har ljusnat (tyvärr:P), Shallis har även blivit mer biffig och är mer musklad nu.
Är så taggad för tävling nu!

31 Januari

Hej!

Nu snöar det här igen! :(

Var iväg med Janne till ridhuset och det gick kanonbra. :) Han verkade tycka det var jätteroligt att få löshoppa och han fattade med en gång vad han skulle göra. Själva hoppningen gick jättebra och hans trav är helt fantastisk. :)

 Redo för lastning!

 Har precis rullat sig. :)

Blev inga hoppbilder tyvärr. :(


När vi kom hem från ridhuset hade det börjat snöa redigt ordentligt men det var bara göra mig och Shalle iordning för en ridtur.
Ridningen gick faktiskt inte alls speciellt bra idag eller traven och skritten var han superfin i men i galoppen var han mest stretig och lite små tjaffsig. Vet inte varför faktiskt men ibland kan han bli lite irriterad när det snöar/regnar på oss så det kan ha vart därför(är lite fjantig om sina öron). Kanske ska prova sätta på en luva när jag rider ute i snöoväder med honom nästa gång?! Jag är iaf jättenöjd med traven och vi fick även till ett par fina byten också. :)



Hejs!

30 Januari

Hej!


Blogg har krånglat som bara den så därför kommer här ett sent inlägg.

Shalle-Lugnare uteritt. Gick jättebra, lyfte på fossingarna ordentligt i den djupa snön (på vissa ställen gick det ovanför knät på honom) så han fick kämpa lite. :)

Janne- Uteritt ensam. Gick superduper bra! Första gången vi var ute så långt ensamma. Tränade på lite galoppfattningar och mest att hitta en jämn takt i traven vilket gick jättebra. :)

Tänkte försöka ta några kort vid löshoppningen imorgon. :) Pappa ska nog försöka filma honom också, är alltid kul att ha och jämföra frammåt slutet av året hur han har utvecklats. :)






 Janne ville inte vara med på bild ;)





Hejs!

29 Januari

Hej!

Vi kom iväg till träningen utan problem idag. Men mycket snö är det!
Träningen gick jättebra! :) Shallis var superfin och lyssnade jättebra, tyvärr klantade jag till det lite på en linje mot slutet. Men träningen är ju till för att träna på. ;)
Vi hoppade två olika kombinationer med olika avstånd men b-hindret i båda var sjukt långt för att få dom att sträcka ut sig ordentligt. Shallis var nog lite chockad för dom första gångerna gjorde han ifrån sig ett litet stön över hindret, haha shallis. ;) Vi hoppade även över två räcken med ett byte över varje och det gick faktiskt jättebra. Så jag är nöjd med träningen. :)

På söndag ska vi till ridhuset för att löshoppa Janne, spännande! Tråkigt att du inte kan följa med då Alice bara... :( Men det kommer fler gånger!

Imorgon blir det ridning på båda hästarna. :)


Hejs!

28 Januari

Hej!

Det har kommit helt sjukt mycket snö här nu, var helt omöjligt att ta cykeln till skolan idag så jag fick helt enkelt pulsa fram i snön som gick upp till knäna på mig. Jobbigt var det!


En liten bild på snön, här hade de iaf plogat. Syns inte så bra men det är väldigt mycket. :/


Stallet hann jag inte med idag då jag både hade teori+körlektion+lång skoldag så min mamma tog hand om pojkarna idag. :)

Imorgon ska jag ju iväg på träning men vi får väl se om vi lyckas komma iväg, hoppas hoppas!




Hejs!

Planering v.4

Lite sent, men men. :)

Måndag: Uteritt
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr arbete på äng
Torsdag: Vila
Fredag: Hoppträning för P.
Lördag: Lugnare uteritt
Söndag: Uteritt, konditionsträning

27 Januari

Hej!

Dåligt med uppdatering här, jag vet! Men här rullar livet på som vanligt. :)

Mina pojkar är jättefina för tillfället. :)

Janne - gör framsteg varje ridpass och det är superkul! Även Alice har ridit honom några gånger nu och dom är så fina ihop, hon är jätteduktig med honom. Längtar till snön försvinner så vi kan sätta igång med träningen ordentligt! Vill börja med inhoppningen ganska så snart också. :)

Shalle - har varit helt fantastiskt den senaste veckan! Sån hög ridbarhet han har för tillfället har han aldrig haft! Det är så kul när man är på höjden av en kurva, tyvärr börjar det ju dala igen efter ett tag men det behöver jag inte tänka på nu. :P Jag har nog faktiskt aldrig suttit på en häst som är så arbetsglad/arbetsvillig som Shalle, och det var jusst det jag fastnade mest vid under provridningen. Nähä nu får jag sluta sitta här och berömma min lilla Shallis. :P






Hejs!


Martha ridewear

Bilder på några av de nya produkterna från det nybildade svenska märket Martha ridwear som har med sig personer som jobbat med: Filippa K, Peak Performance, Fjällräven bl a.

Philippa väst:


Agnes softshelljacka:


Agnes jeans:


Philippa jeans:


Agnes chinos:


Philippa chinos:




Bilderna är hämtade hos seg.

Årets hingst 2009

Cardento 933!

ASVH har beslutat att utse Cardento till årets hingst 2009, han fick även utnämningen år 2006 och är därmed den första hingsten som blivit vald en andra gång.

Läs mer här: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=321107 


21 Januari

Hej!

Båda grållisarna fick vila idag. Hade en lång skoldag och sedan nästan direkt till körskolan för lång teori och efter det en körlektion, så fanns ingen möjlighet att hinna idag.
Men Shallis fick nya skor idag och Janne blev verkad så något har ju hänt för dom iaf!;)

Varnar för dålig uppdatering, är trött på detta för tillfället och har ingen motivation så det kommer något inlägg när jag känner för det. :)


Hejs!

Träningen

Hej!

Träningen gick superbra, jag är jättenöjd med Shalle. :) P. såg skillnad på Shallis sen förra träningen när jag red fram vilket var jättekul, det är roligt när träningen ger resultat. Den där dressyrträningen var verkligen toppen för oss!
Vi hoppade bl a. studs, trekombination+tvåkombination och ett par andra svårare linjer. Måste faktiskt säga att det mesta gick bra förutom en serie när jag klantade lite med avståndet men Shallis hoppade det mesta jättebra. Åh vad glad jag blir när det går bra! :D

Alice red Janne på ridbanan idag och dom var duktiga båda två. Hon travade honom också för första gången och det gick bra även om hon tyckte det var lite knepigt med hans ganska så stora steg. Men det kommer gå jättebra! :)

Nähä nu ska jag fortsätta se slutet av handbollen!



Hejs!

20 Januari

Hej!

Idag har jag varit hemma ifrån skolan och vilat upp mig lite. Har suttit här vid datan och kollat på Ponnyakuten. :) Superroligt är det! Länk: http://svtplay.se/v/1848867/ponnyakuten/del_2_av_16 

Men självklart ska jag in på hoppträning ikväll, kanske uppdaterar efter. :)




Hejs!


Ledarskap

Idag disskuterade vi mycket om hur en bra ledare ska vara bl a.
För alla vet väl hur viktigt det är med en bra tränare för att kunna nå framgång? Det är även otroligt viktigt att ha människor runt omkring en som ställer upp och stöttar en hur det än går. Tänk själv, hur många har du som ingår i ditt "team"? Tänk även på hur många människor du haft genom åren som du sett upp till(föredöme), då inser du snart att det är ganska många.

Vi kom fram till att en bra tränare ska uppfylla dessa kriterier:
- ha kunskap
- "brinner" för uppgiften
- kunna ge konstruktiv kritik/ feedback
- ha erfarenhet/rutin
- vara förstående/empatisk
- vara väl förberedd för uppgiften
- skall vara bra på att lära ut/pedagogisk
- ska kunna prata/samtala
Ha erfarenhet/rutin ska nog vara lite inom parentes egentligen då man kan vara en superledare även om man själv inte tävlat på så jättehög nivå. Men de flesta av oss har nog ändå lättare att se upp till en person som tävlat ganska framgångsrikt själv eller iaf högre klasser än sig själv.




Det finns även fyra typer av ledare:
- Diktatorisk/Auktoritär ledare. En sådan tränare är aggressiv, frågar aldrig om något och bestämmer allt själv.
- Demokratisk ledare. En sådan tränare samtalar, frågar.
- Låt gå ledare. Säger nog sig själv?! Gör inte mycket mer än h*n behöver och har ingen bra ledarroll.
- Situationsanpassat ledarskap. En sådan tränare är flexibel och kan ändra på sig efter behov ex. vid en grupp med otåliga barn.

 

Ledarens/Tränarens ansvar är:
- att lära ut
- att se till att människorna har kul
- säkerhet/skador
- regler/normer/värderingar/(mobbning)
- ska vara ett föredöme



Några avslutande ord från mig: Har du en tränare som inte kan ta dig till nästa nivå eller som du själv inte trivs med, BYT! Det blir inte bättre hur många gånger till du än försöker. Jag lovar!


19 Januari

Hej!

Tyvärr mår jag inte jättemycket bättre idag men gick till skolan iaf, jag hade nämnligen min första specialidrottslektion för den här terminen idag och det vill man inte missa. :) Tänkte kanske sammanfatta den lite grann senare och göra det med dom kommande lektionerna också då det är intressant. :)
(Ni som inte vet, Specialidrott=inte för sånna som inte kan något om idrott utan specialidrott=satsande människor inom sin sport som får extratid att utöva sin sport och får en mer fördjupning av idrott än vad man normalt läser i skolan. ) Vi är faktiskt endast tre stycken som läser detta på hela gymnasiet och då är det ett ganska stort sådant faktiskt. :P


Shalle- Red ut en lite lugnare tur i skogen, red även på en liten äng också. Han var faktiskt jättefin även idag! Lyssnade super och blev inte alls "springig" som han kan bli när man lägger på för mycket ben. :)

Janne- Min duktiga bebisponny! Tränade lite på ökningar och minskningar i traven, vilket han förövrigt gjorde helt otroligt bra! Tog även en kort galopp i båda varven då underlaget var ganska så tungt för honom.




Hejs!

18 Januari

Hej!

Sitter här och mår inte speciellt bra, åkt på någon form av förkylning. :( Tur att jag har lång sovmorgon imorgon så att jag får sova ut lite ordentligt och hoppas på att huvudet inte känns lika tungt när jag vaknar.

Red Shallis tidigt imorse på min specialidrottstid vilket var skönt även om det var lite halv snöstorm ute då men Shallis var jättefin iaf! :) Lilla Janne banan fick sig en välförtjänt vilodag.

Nähä nu ska jag krypa under täcket igen och hålla alla mina tummar och tår för att Robin vinner Jerringpriset! Självklart ska ju den där Zlatan vinna årets manliga idrottare (som vanligt!) *arg*. Hejja Robin nu! ;D




Hejs!


Planering v.3

Måndag: Uteritt
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Ridhuset? Uteritt?
Söndag: Ridhuset? Uteritt?

Nytt från GG

 Flätat.



 

17 Januari

Hej!

Shalle- Uteritt på ca. 1,5tim. Han var så himla fin idag! <3 Jobbade på jättebra och lyssnade så himla bra, superroligt. :)

Janne- Min lilla bebishäst häst fortsätter vara duktig! Jobbade på liknande sätt som igår och det gick jättebra. :)

 Knäpphäst! :P

 Suddig bild från idag.

 Han ser minsann ut att ha gått ihop sig lite tycker jag. ;)





Hejs!

16 Januari

Hej!

Nu har jag försökt göra ett inlägg här flera gånger men det verkar inte vilja funka så jag tappar motivationen totalt. Får se om det funkar denna gång!

Shalle- uteritt, gick bra. Jobbade med samma saker som på dressyrträningen i veckan, och han kändes fin även om han blev lite sur när jag ställde lite krav på honom emellanåt. Men han jobbade på bra!

Janne- min lilla grållis var så duktig! Jobbade mycket grundläggande på ridbanan, volter, halter, avsaktningar/igångsättningar. Galopperade också, han fattade rätt galopp i båda varven. Så duktig!




Hejs!

Vad väljer du?

Säkerhetsväst - Utan säkerhetsväst

Skandinavium
- Globen

Instoppat hår i hjälmen - Utsläppt, dock i tofs eller knut.
 
Kingsland - Equiline

Större variant på häst - Nättare variant

Hoppa inne - Hoppa ute

Ridstövlar - Skor och chaps

John whitaker - GPA

Malin Baryard - Meredith Michaels Beerbaum

Flyinge - Strömsholm, Flyinge <3

Hoppa en lägre klass och vinna - Hoppa en högre klass med sämre resultat 

Vanliga skydd - Teknikskydd

Achenträns - Pullarträns

Tränsbett - Kandar

Ridhus - Ridbana

Hoppsadel
- Dressyrsadel

Gräs - Grus

Meeting - Endags tävling, har aldrig varit på meeting så vet inte. :P

Ute box - Inne box

Transport - Hästlastbil, beror väl på hur många hästar man har?!

Unghäst - Läromästare

Regional - Lokal

Lösdrift- Inte lösdrift (dock är jag FÖR att bebishästar ska gå på lösdrift under sina första levnadsår)

RG - Anna scarpati

Halm - Spån

Vit häst - Fux

Kortklippt man - Lång man

Vinter - Sommar

Träna på bana - Rida ut

Hööks - Horze

Pessoa - Pelham

Veredus - Eskadron

Sporrar - Spö

Anky van grunsven - Isabell werth, inte så stor koll på "dressyrtanterna" :P

Tävla ponny - Tävla häst

Dressyrsadel - Barbacka

Tredelat tränsbett - Tvådelat, beror ju på vad hästen trivs med.

Brun utrustning - Svart utrustning, båda kan vara snyggt!

Pessoabett - Kimblewick

Nätt häst - Grövre häst

Tävla - Träna

Teori - Praktik

Isabell - Skäck, skulle dock inte vilja ha en själv men om jag måste välja så får det nog bli så. :)

Pigg häst - Lugn häst

Körning - Tömkörning

Lindor - Skydd

Valack - Hingst

Travsport - Galopp, inget fan av något av det. :P

Arabiskt fullblod - Engelskt fullblod

Ryttarutrustning - Hästutrustning

Nationellt - Internationellt

Rida för seger - Rida för att komma runt, man måste ju komma runt för att lyckas segra! 

Dyr märkesutrustning - Mer för pengarna

Rolf-Göran Bengtsson - Meredith Michales Beerbaum

Titta på en bra film - Hästhoppning 

Shutterfly - Butterfly flip

Kingsland - Pikeur, inget slår Pikeurs ridbyxor men Kingsland har mycket snyggt också. :)

Bädd - Inte bädd

Regional - Nationell

Helskodda - Halvskodda

Het häst - Normal häst

Sto - Valack

Hästgård - ''på en klubb''

Martingal - Utan martingal, beror ju på om hästen behöver det eller inte. ;)

Liten häst - Stor häst, en lagom! :D

Svart kavaj - Blå kavaj, båda kan vara snyggt!

15 Januari

Hej!

Båda mina grållisar fick vila idag så har inget roligt att skriva om. :P




Hejs!

Du vet att du är hästmänniska när...

… du som tjej planerar din graviditet så att det blir lämpligt att skicka bort din häst på tillridning eller bete under 8:e och 9:e graviditetsmånaden

… du har sparat fem gamla "bra-att-ha" vänsterstövlar, då plötsligt ytterligare en HÖGERSTÖVEL börjar läcka.

… du lär dina barn att göra "hoppsa-steg" genom att säga åt dem att galoppera och sedan göra galoppombyte i varje steg.

… du anser golfbanor vara slöseri med bra betesmark

… din häst får nya skor oftare än du.

… din partner klagar över att du älskar din häst mer än honom/henne, och ditt svar blir "Jaaa, och?"

… du försöker klämma dig förbi någon i ett trångt utrymme, och istället för att säga "Ursäkta!", smackar du.

… ingen (icke hästintresserad) vill åka i din bil eftersom de får betfor-fnas och höboss i kläderna. Men, det gör ju ingenting, du hade ju ändå fått stuva om alla hästsaker för att de skulle få plats.

… du får spel över mänskligt hår i vasken eller badkaret, men accepterar hästhår i tvättmaskinen, i dina kläder, i smörasken…

… du i köket petar din sambo i sidan och säger "Flyyytta".

… det första du gör när du kommer på jobbet är att gå på toaletten och plocka bort spån/halm som fastnat på skorna.

… dina barn rusar runt i huset och du ptrooo:ar åt dem.

… ditt bagageutrymme är en extra sadelkammare.

… du träffar veterinären oftare än du träffar dina barns barnläkare.

… du inte kan förstå varför folk kan tycka att det är perverst att äga spön och piskor

… du skriker åt dina barn, men det är din hästs namn du skriker.

… regniga dagar städar du sadelkammaren, inte huset.

… böcker och filmer är HELT förstörda för dig om "hästiga" saker är felaktiga.

…du funderar allvarligt på att flytta ut i stallet, eftersom det är så mycket renare än huset

… din häst är det självklara valet då du känner att du behöver prata ut med någon.

…du kan hitta dina stövlar i mörkret - på lukten.

… du kör in på stallplanen, kliver ur bilen och inandas i djupa andetag parfymen "Eau de Dynghög".

… du pratar med hästar som om de vore barn.

… den enda bild du har av din partner är från den (ENDA) gången du lät partnern rida din häst.

… du smackar och ptroo:ar åt din bil.

… du får sladd med bilen och försöker få bilen att gå i skänkelvikning upp från diket -och lyckas!

… största delen av ditt sociala liv tillbringas tillsammans med andra hästmänniskor.

… du hatar att vara med på bild, såvida du inte sitter till häst, förstås.

… du vet mer om näringslära för hästar än för männinskor.

… ALLA dina kläder är fulla med hästhår. Oavsett om du har varit i stallet med dem eller inte.

…du kliver upp ur din varma, sköna säng 03:00 på morgonen för att ta in hästarna eftersom det regnar ute. Du torkar också av dem lite innan du går och lägger dig igen.

… varje gång du är i stallet, tar det 3 timmar och du kan inte förstå vart tiden har tagit vägen.

… du väljer hundras efter hur väl den går ihop med hästar.

… du köper morötter i 25 kg säckar, men skulle inte äta en morot om du så fick betalt.

… någon frågar efter en skruvmejsel och du halar fram en hovkrats.

… det första som blir renoverat på den nyinköpta gården är stallet.

… du har något skräp mellan tänderna och du tror att det kommer från popcornen du smaskade på, men att det vid närmare undersökning visar sig vara ett litet höstrå.

… du studerar fundersamt 10-poängaren som är ute och joggar och tänker "Hmm, så mycket bättre han/hon skulle gå om graden av samling vore något högre".

… du släääpar dig ur sängen klockan 7 på vardagsmorgnarna (efter ett antal "snooz:ar"), men studsar upp, pigg som en lärka, 05:00 på lördagsmorgonen, eftersom du hade tänkt rida ut på långtur.

… du har hästens vaccinations-, avmasknings- och hovslagarschema i huvudet, men minns inte när du själv var till tandläkaren senast.

... du går så långt bort från en bil som möjligt, av rädsla för att den ska vända sig om och sparka dej...

... dina vänner frågar inte längre om du kan träffa dem på helgerna, för de vet att du kommer att säga -- "Nej, jag kan inte, jag ska rida."

... du kör förbi vägarbeten och tänker vilka bra hinder avbomningarna skulle vara.

... din mamma,som inte har några barnbarn, får kort adresserade till mormor av hästarna och hunden

... din innerskänkel rör sig för att lägga på ett tryck när du byter fil när du kör bil.

... du smackar åt hunden.

... du smackar åt dina vänner.

... du har lärt din hund att bli longerad.

... du går med hunden så håller du kopplet med tygelfattning.

... din partner gör någonting bra och du säger "duuuktig kille"/"fiiin tjej" och kliar honom/henne i nacken.
 
... du köper isoleringsband lådvis och har rullar i ficka, portföljen och på instrumentbrädan i din bil.

... du drar en 150 000-kronors hästtransport med en 15 000-kronors bil.

... fastighetsmäklaren frågar dig vilken typ av hus du hade tänkt dig och du svarar
"- Jaa, mer än tre hektar".

... du drar tungan över dina kindtänder och funderar lite lätt på om de skulle behöva raspas.

... du går från jobbet, stel, spänd och med ont i magen eller huvudet och alla dessa krämpor försvinner så snart du svänger in hos hästen. 

... du gör av med massor med pengar på en USA-resa och när du väl är där, lägger du mesta tiden på att titta på hästar...

... hästens inackorderingsräkning betalas först, före alla andra räkningar.

... din ridinstruktör och veterinären är de enda personerna utanför familjen som finns på kortnummer på din telefon. 

... bakluckan på din kombi ser ut som en filial till Hööks, eller Börjes, eller båda på en gång.

... det ligger bett för uppblötning i ditt tvättställ.

... du sparar ALLA hästtidningar du någonsin har köpt.

... doktorn berättat att du måste göra kejsarsnitt och din första fråga är "-Hur snart kan jag börja rida igen?"

14 Januari

Hej!

Hästarna har skött sig bra idag!:)

Shalle- skrittade ut ca.45min barbacka i skogen, skönt! :)

Janne- Uteritt ensam för första gången och galopperade för första gången. Skötte sig exemplariskt! Tog båda galoppfattningarna utan problem och var väldigt lugnt och superfin. :D Duktig bebishäst!


Nu- körskola sedan bio.



Hejs!

Trött...

Hej!

Dressyrlektionen var jobbig! Puh! Men oj vad mycket tips jag har fått, känns som att ridningen kommer bli tio gånger lättare nu. :)
Började med att rida fram i alla gångarter medan hon studerade oss och sedan sa vad hon tyckte. Vi fortsatt jobba med det vi har lite problem med och tillslut så förstod jag och hittade knapparna hur jag ska rida min häst för att det ska bli så mycket bättre. Fick några riktiga aha-upplevelser när jag kände hur allt bara släppte, sån härlig känsla! :D
Men imorgon lär nog både jag och Shallis ha ordentlig träningsvärk tror jag, red ju i dressyrsadel också idag och det är jag inte så van vid faktiskt. :P

Är iallafall jättenöjd med tränaren! Alltid kul att höra från någon ny vad dom tycker. :)

Ska bli kul att se längre fram om det blir någon förändring på Shalle av dessa nya tips jag fick! :)



Hejs!

Nya idéer i fälttävlan

Läs här: http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=316715 

Tycker att detta låter vettigt om det nu är så att kvalen tas bort, bra att dom gör något annat än att ha kval då för att få det att bli en säkrare gren.

13 Januari

Hej!

Nu har jag kommit hem från skolan och fått lite mat i magen, ska strax gå och byta om för att senare åka till stallet. :) Idag har det varit 6-7 minus och snöat här, det var inte vad jag hoppades på när jag klippte Shallis igår. :/

Hittade detta träns hos Hööks, ser fint ut och det lär man nog se många som har faktiskt. ;) Lite the Difference kopia dock. 


Tyckte även detta var fint men med tanke på priset så är nog lädret som papper ungefär. :P



Kanske att jag skulle införskaffa mig ett hårnät nu om vi ska starta någon dressyr. :)

12 Januari

Hej!

Idag var mamma och jag ute på en tur med pojkarna, båda skötte sig jättebra. :) Mötte även ett par bilar idag och Janne brydde sig inte ett dugg så det var ju skönt. När Janne började bli trött bytte mamma och jag häst så hon gick hem med Janne och jag fortsatt på Shalle, jag kan faktiskt erkänna att jag blev höjdrädd när jag hoppade upp på honom. :P Vid sånna tillfällen inser man att det är stora djur vi sysslar med! Shalle och jag red vidare till en äng och konditionstränade lite, han jobbade på väldigt bra men var lite stark efter vilodagen igår faktiskt.

Har även klippt Shallis nu ikväll, helklippte han när jag ändå var i farten och han blev fin. :) Han har varit ganska så svettig efter varje ridpass nu så tyckte det var dax. :)

Dressyrträningen blev flyttade till imorgon, då blir det dressyrsadel och lindor runtom! :D



Hejs!

Såhär sa Shalle efter klippningen:

Hööks har gjort det igen!

Hööks:


Lamicell:


Hööks:


Schockemöhle:


Har detta själv och det är supersnyggt! :D

Hööks:


Schockemöhle:




De har även fått in dessa söta strumpor som påminner mycket om ett mönster från Celeste Stein men hittar inte dom tyvärr nu.


Detta skärp tyckte jag var fint:

11 Januari

Hej!

Båda grållarna fick vila idag, något som jag tror dom uppskattade. Blev borstning och gos istället! :)

Jusst ja! På lördag ska jag förmodligen rida dressyrlektion. ;) Skulle vara roligt och nyttigt!



Hejs!

Planering v.2

Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Uteritt
Torsdag: Vila
Fredag: Uteritt
Lördag: Ridhuset?
Söndag: Ridhuset?

Allt hänger på vädret nu känns det som... :( Idag var det även kramsnö och då blir det så mycket svårare att rida utomhus, när man inte har snösulor iaf.


Varför jag inte skriver någon liten planering till Janne banan är för att  Shalle kommer i första hand, som ni säkert förstår. Nu börjar ju även skolan imorgon så då kommer jag inte ha så mycket tid längre. :(
Det beror också på hur det går med honom som nu när han har skött sig så här bra som han har gjort så ska han få vila några dagar och tänka igenom allt. För att sedan förhoppningsvis ha mognat lite till och kunna ta några till kliv frammåt i utvecklingen. :)

10 Januari

Hej!

Åkte till ridhuset med Shallis idag och hoppade igenom de serier vi hade på träningen i onsdags. Det gick faktiskt mycket bättre idag och han lyssnade bra på bytena även att jag red på det vanliga tränsbettet. Dock så blev han ganska svettig idag så funderar på att klippa honom nu i veckan, frågan är om jag ska helklippa?! Är ju inte jättekul om det blir svinkallt igen eftersom han är lite fjantig om ryggen när det är kallt och kommer nederbörd men bara jag är noga med täckena ska det nog gå bra. Man måste ju prova! :)

Lilla Janne var superduktig idag! Det är sjukt vilka jättekliv han tagit frammåt! :) Vi travade några varv på ridbanan och gick även över en bom som han tyckte var lite otäck i början men med lite övertalning travade han även över den tillslut. :)



Hejs!

Alice som tagit denna bild:


Hoppkval i fälttävlan tas bort

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=311329


Tycker det är lite dåligt faktiskt, meningen är ju att ryttarna ska träna på att hoppa banhoppning och känna sig säkra på det innan man går ut i terrängen. I.o.m att dom ska bli mycket hårdare inom fälttävlan undrar man ju varför de tar bort kvalen då?! Men Shalle och jag var ju färdiga ändå! :D


9 Januari

Hej!

Red ut på en tur i skogen med Shallis idag och det gick så himla bra! :) Snön var perfekt, jag red utan stigbyglar och fokuserade mycket på formen vid ökningarna och minskningarna och tränade även mycket halter. Han var så himla lätt och fin och hade en  jättebra form hela ridturen igenom, i vanliga form kan han bli lite springig när jag sitter ned men icke idag. :) Galopperade nästan ingenting utan la all fokus på travarbetet idag. Vi måste ju träna inför kommande dressyrtävlingar. ;)

Red Janne på ridbanan efter och det gick super! Travde även idag och han lyssnade fint på hjälperna och blev inte springig. Alice skrittade av honom när jag hade ridit klart och dom var jätteduktiga båda två! :) Längtar till dom är redo för tävling! :D



Hejs!

8 Januari

Hej!

Dagen har varit jättebra! :D

Det gick helt otroligt bra med Janne. Första gången vi provade trava spände han sig lite men han fick ändå inte panik som han fick ibörjan så det var ju jättebra. Travade några gånger till och han svarade fint på hjälperna och saktade av när jag bad om det, kunde t.o.m rida lätt på honom utan att han var rädd. :) Så det var superkul men jag är faktiskt lite chockad att det gick så bra som det gjorde. :)

Min körlektion gick även den strålande! Jag var lite nervös när jag satt mig i bilen men det försvann fort och jag körde från början till slut utan ett enda motorstopp. Min lärare var även hon jättenöjd. :)

Sedan åkte jag hem till A. för att hjälpa henne galoppträna en av hennes hästar på en stor äng. Fick rida han som jag red i terrängen och det gick jättebra. Pigg var han i kylan och det var kul tyckte nog vi båda! :)




Hejs!

Nyheter Dimacci

 Lomitas

Ronaldo



Finns hos Seg. :)

Sköt hästen rätt i kylan

Läs här: http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=310918


7 Januari

Hej!

Shallis och jag var ute på en liten skrittrunda i skogen idag och jag red faktiskt barbacka, är nog kanske andra gången jag gör det på honom så det tillhör inte vanligheterna direkt men bra gick det. :) Var faktiskt lite mysigt trots att det snöade lite och var kallt men hade bultat på både mig och honom ordentligt med kläder/täcke så frös gjorde vi definitivt inte!


 Massa snö!

 Ser ut som han tuggar lite snett. :P


Imorgon ska mamma rida Shalle och jag Janne på en tur i skogen, vi ska nämnligen se vad lillskiten säger om att ta sina första travsteg under ryttare så det ska bli spännande. :)



Hejs!

Jerringpriset!

Glöm inte att rösta!


Uppdaterad!

http://hopeandcourage.blogg.se/2010/january/planering-v1.html

Träningen igår

Hej!

Träningen igår gick jättebra faktiskt! Vi hoppade varken speciellt högt eller jättemycket utan det blev mest lite styrke och lydnadshoppning. Så som studs, 5½:an och lite serier med inte allt för svåra avstånd. :) En bra början på årets framtida träningar för P. helt enkelt!

Shalle skötte sig jättebra och P tyckte han såg fin och väldigt rörlig ut(all träning av pulsandet i snön ger nog lite resultat minsann), han tyckte även att Shalle såg ut att trivas med det nya bettet. Så nu kanske jag kan stryka en av punkterna för målen detta år med att hitta ett passande tävlingsbett, hoppas iaf!

En sak som gjorde mig glad igår var att han lyssnade så bra på galoppombytena, han bytte faktiskt när jag bad om det. :) Även om vi hade lite svårigheter på en av linjerna med att landa i rätt galopp så går det ändå frammåt och det är huvudsaken. :)

Tyvärr blev det inga bilder. :(



Hejs!

Lite nervös! :S

Imorgon ska jag på min första körlektion och nu är jag lite smått nervös faktiskt! :P
Får bli lite plugg ikväll också. :)


Strax träning

Hej!

Ska alldeles strax åka till stallet för att sedan bege oss till träningen. Ska bli jättekul men tyvärr är inte vädret på sin bästa sida idag så vi får hoppas det går bra och att vi inte fryser ihjäl. :)
Hinner förmodligen inte med ett inlägg till ikväll, ska iväg till min kära vän Elin som det var länge sen jag träffade sist. Men skriver imorgon istället!




Hejs!

Ny förbundskapten i hoppning!

Läs mer här: http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=310255

Tävlingsplanering VT-10

Februari:

6-7 Lok/Reg Udden, blir nog endast den lokala. :)

20 Reg Västervik

27 Lok Oskarshamn, Bortrest


Mars:

7 Lok dressyr Oskarshamn

13 Lok Tingsryd

28 Lok dressyr Udden


April:

17 Lok Vimmerby

17/18 Flt Mantorp

18 Reg Kalmar

24 Lok Gamleby

24 Reg Västervik

25 Reg Västervik

25 Reg dressyr Theleborg


Maj:

2 Lok dressyr Kalmar

9 Lok Torestorp

9 Lok dressyr Nybro

9 Flt Udden

14 Lok dressyr Vimmerby

15 Lok dressyr Fagereke

23 Lok dressyr Torestorp

30 Flt Åkerbo




Självklart ska jag inte starta alla dessa utan det är bara dom som ligger inom ett bra avstånd för oss. :) Har kanske missat någon och kan inte planera fullt ut då propparna inte kommit ut än. Vi ska självklart hålla oss friska och krya också!

5 Januari

Hej!

Idag var Shallis och jag ute och konditionstränade på en stor äng, han skötte sig jättebra och vi tränade även lite galoppombyten idag och det går verkligen frammåt med dom! :) Han blev faktiskt lite svettig idag även att det var ca. -12, så lite fick han nog kämpa. ;)

Lilla Janne banan var superduktig idag! Herregud vilka kliv frammåt i rätt riktning han börjar ta! Det är verkligen jättekul, ska bli jättespännande att se frammåt hösten vad det har blivit av honom. :)


En liten outfit bild från dagen: ;)




Tänkte kanske lägga ut en liten preliminär tävlinsplanering här frammåt kvällen. :)



Hejs!

Planering v.1

Måndag: Vila
Tisdag: Uteritt
Onsdag: Hoppträning för P. :D :D
Torsdag: Uteritt
Fredag: Uteritt
Lördag: Vila
Söndag: Ridhuset



4 Januari

Hej!

Båda grållarna fick vila idag, dels pga. snökaos på fm och att det blev mörkt när jag kom dit. Men passade på att frisera dom båda lite grann eller Shalle ganska så mycket faktiskt. Hans man såg anskrämlig ut, stackars häst som har fått gå runt så där. :O Jag är även lite kluven till om jag ska raka honom igen, pälsen har inte växt supermycket men jag är lite sugen på att helklippa honom. Kanske gör det till tävlingarna drar igång i februari istället. :)
Jag tror Janne har det lite jobbigt i munnen för tillfället han håller på och plockar och naffsar på det mesta. Så jag satt upp en liten leksak i boxen till han som han höll på och lekte med lite. :)
 Dålig bild. :(



Hejs!

3 Januari

Hej!

Såg visst att klockan var över 12 så egentligen är det ju den fjärde nu, men detta inlägget är ju för dagen. ;)

Shalle och jag red ut på en tur, vi galopptränade lite på en stor äng och det var minsann lite jobbigt tyckte han efter all ny snö. Passade även på att träna lite galoppombyten och det gick superbra! Fint väder var det men usch så kallt!



Janne fick sig lite träning med Alice på ryggen, bildbevis:
 Båda två skötte sig exemplariskt även idag! :D


Nähä nu ska jag gå och läsa lite körkortsteori. :)



Hejs!


Året som gått

Här får ni några småpunkter om vad som hänt under det gångna året:

Januari:
* Tränat inför den kommande tävlingssäsongen
* Hopptränat för A.A

Februari:
* Första tävlingsstarten för året. Vägrade ut oss i en 90cm klass, ingenting kändes som det brukar valde därför att kolla upp det.
* Klinikbesök, visade sig vara den nyutprovade sadeln som orsakat allt. Bytte till en annan att rida i till den nyinbokade sadelprovningen.
* Fick förfrågan om att börja träna för P. Ett val jag inte ångrar för en sekund att jag tackade ja till. :)


Mars:
* Återbesök klinik och denna gång visade sig allt vara bra. :) Igångsättning.
* Röntgen av mitt knä, kortison insprutat och sjukgymnastik påbörjad.
* Tränade och red ett halvblod i stallet.


April:
* Sadelprovning, en Prestige Versailles fick följa med hem. :)
* A.A träning
* Knäoperation på mig. A. och mamma hjälpte mig att hålla igång Shalle under rehabiliteringen.


Maj:
* Ridning första gången efter operation.
* Startade en liten kvällshoppning i Högsby med godkänt resultat.
* Kontaktade och träffade xx som det var tänkt att jag skulle jobba hos något år.


Juni:
* Var och provjobbade hos xx och hon var nöjd så nu var valet mitt.
* Tävlade Danis ponny Fania på en lokal tävling i Högsby, felfritt.

Juli:
* Falsterbo!
* Beslutade mig för att flytta till xx med Shalle med mig men på grund av många omständigheter valde jag att flytta hem igen.


Augusti:
* Hemflytt. Otroligt skönt!
* Tävlade Shalle i Torestorp, felfri båda klasserna.

September:
* Tävlade i Högsby, Bätteropp och Vimmerby med jättebra resultat!
* Tävlade Fania i Vimmerby.
* Min älskade ängel lämnade jordelivet och en del av mitt hjärta försvann. <3
Detta var en bra månad med Shalle men otroligt jobbig psykiskt för mig. :´(


Oktober:
* A.A träning, beslutade mig även för att det inte blir någon mer träning för honom.
* Tävling Öland, debut 110. Duktig Shalle=glad Jossan.
* Tävling Kalmar med OK resultat.
* Köpte Janne.
* Gick omkull ordentligt med Fania och fick åka ambulans, men med endast en lättare hjärnskakning.


November:
* Startade vår första avd.A och kom tvåa i en 90cm på klubbnivå.
* Startade vår andra 110 på Udden med OK resultat.
* Sista tävlingen för året (ORK) och jag var nöjd!
* Startade även en klubbdressyr (L:B) med några procent under godkänd. Men jag var supernöjd för att vara vår första dressyrtävling.


December:
* Ridningen med Janne har gått frammåt och vi tränar vidare.
* Shalle fick en liten vintervila och igångsattes.


Som ni säkert ser var det efter jag kom hem från xx som det mesta släppte, dålig början på året men ett bra slut.
Jag hoppas och vill att det detta år ska släppa ännu mer och att Shallis och jag ska göra bra ifrån oss på tävlingsbanan.:)


Puh detta tog lite tid ska ni veta! :P


2 Januari

Hej!

Dagen har varit bra. :)

Åkte till ridhuset med Shallis och han var superfin idag! 
Byggde upp en liten serie med trav in över ett kryss -5,5m oxer-6,5m oxer. En spets och fyra trav bommar med ca. 1,10m mellan. Hoppade varken högt eller mycket.
Jag är verkligen jättesugen på att börja tävla igen nu och på att få börja hoppträna för P.(tur för mig för första träningen är på onsdag. :)!

Red även Janne lite på ridbanan idag och han skötte sig jättebra även han. :)

Denna bild är knappast godkänd att lägga ut här enligt mig, men någon ny ska det väl vara?! :) Och jag lovar, de andra var ännu sämre än denna.






Hejs!

1 Januari

Hej!

Tänk ett helt nytt år att se fram emot! :)
Många har gjort en liten årsresumering men om det inte vore för mitt otroligt korta minne så skulle självklart jag också lägga upp en, ska tänka lite och se om jag kommer på lite småsaker iaf. :)
Nyårsdagen idag och självklart är man lite seg men det tar vi igen imorgon för då ska jag till ridhuset med Shallis, hade först tänkt ta med Janne också men vädret är inte det bästa så det tar vi längre fram istället. :)

Nytt år nya möljigheter som man brukar säga!



Hoppas på lite nya bilder imorgon!



Hejs! (tror inte jag avslutat ett enda blogginlägg med något annat än detta uttjatade hejs! så varför sluta? ) ;D

RSS 2.0