Tretorn

Minns ni att jag skrev om de nya Tretorn stövlarna för ett tag sen? Här är iaf en bild på dom, hämtad från Hippson:


Tydligen ska Jessica kürten hoppa runt i dom :D

Veckoplanering

Shalles schema denna vecka:

Måndag: Skritta ut
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr
Torsdag: Hoppning
Fredag: Uteritt, skoning
Lördag: Lättare markarbete
Söndag: Tävling




HW

Ett märke som jag gillar mycket är Horseware, här kommer lite nyheter och gamla favoriter:










Orkade inte skriva om varje produkt :P Jag har själv den röda västen och den är supermysig! :) Har också det röda stalltäcket fast i blått och det är super.  Har även utetäcke därifrån. :D

När det gått för långt?!


Från La Kim.

Son nummer två för Malin Baryard

Malin Baryard-Johnsson och maken Henrik Johnsson fick i går sin andra son. Allt rapporteras ha gått bra.

Pojken, som föddes strax efter klockan nio på söndagkvällen, är 49 centimeter lång och väger 3,4 kilo, skriver Aftonbladet. Sedan tidigare har paret sonen Alvar, 4 år.


Detta skriver Tidningen Ridsport.



27 september

Hej!

Även denna tävlingsdag gick bra. Shallis och jag vart nolla i båda klasserna och plockade alltså hem två rosetter. :) Kändes fin men var väldigt pigg. P var där och tittade på oss och han var nöjd med det han såg, alltid kul att höra från andra vad de tycker. :)

Får se om jag kan bidra med någon bild ikväll, men jag lovar inget. :D



Hejs!

26 september

Hej!

Resultaten med Fania:

80cm: 0fel och kändes fin :D
90cm: 8fel, debut på den höjden. Två ner, ett slarvpet och en missbedömning på avståndet. Kändes fin på de övriga hindren men något trött. :) 

Nu ska jag bege mig till stallet igen, rida och bada Shallis. :)

Hörs imorgon!



Hejs!

Chockerande

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=206579

Eskadron

Eskadrons nya vinter kollektion:





Slänger även in NICIs kollektion för er som är intresserade:


25 september

Hej!


Ska iväg nu, hörs imorgon efter tävlingen någon gång!



Hejs!

...

Jag har svårt att lita på människor. Det var en bekräftelse det. När folk gör som dom gör blir jag arg och det gör det inte lättare.

Vad jag vill med detta inlägg har jag absolut ingen aning om men det kändes ändå ganska skönt att skriva det. Jag har redan glömt vad jag skrev i början, herregud nu är det nog absolut dax för sängen!



Night!

24 september

Hej!


Igår var jag ju på hoppträning och jag kan bara säga en sak, SHALLIS VAR GRYM! OCH P ÄR BÄST! :D
Åh Shallis var så fin! Hoppade helt utan tvekan och rev nog endast en gång. :)
Det vi gjorde var att vi började med en cavalletti serie på böjt spår med tre bommar med två meters mellanrum, alltså två korta travsteg och vi gjorde serien även i galopp. Det är verkligen en jättebra övning för att få hästarna uppmärksamma och lyfta på benen ordentligt!
Sedan travhoppade vi fram på en vattenmatta. Efter det övergick vi till en längre serie på medellinjen, trav in över ett kryss-räcke-ett galoppsprång smal oxer- två galoppsprång bred oxer. Även denna serie gick bra men Shallis har en förmåga att bli lite pigg så det blir lite trångt för han men tillslut gick det super och den sista breda oxern låg på ca. 110cm.
Det sista vi gjorde var att hoppa en tvåkombination med bommar emellan, två galoppsprång emellan. Detta gick verkligen bäst av allt!

Så jag kan inte annat än att säga att jag är nöjd! :D

Idag har jag bara skrittat ut en sväng på honom, i em ska jag till APUn så jag ska strax fixa iordning mig lite mat. :)



Hejs!

22 september

Hej!

Red Shallis på banan idag och han var superfin! Det var verkligen ett nöje att rida han idag :)

Hoppade Fania idag och själva hoppningen gick bra men hur det gick på marken är jag inte nöjd med :(

Orkar faktiskt inte skriva mer idag, så vi får se om motivationen är bättre imorgon. P träning, wihooo! :D :D


Hejs!

21 september

Hej!

Dagen har spenderats i stallet :)

Shalle red jag ut och det gick bra men han vart superpigg. ;D Han fick sig ett välbehövligt bad också ;D

Fania red jag på plan och det gick inte bra, hon var sur och förstod inte och var ännu stelare i vänster sidan än vanligt så när jag hade gjort det bästa av situationen red vi ut och galopperade för att ha lite roligare. Hon fick sig också ett bad för hon vart rejält svettig. :P

Har också tvättat och röjt en hel del, har massor av täcken till salu nu. :)


Imorgon blir det sovmorgon och sedan stallet och rida bägge två.



Hejs!

20 september

Hej!

I helgen har jag varit på Apun varje dag men igår hann jag med att träffa Dani som vart hemma över helgen, bifogar även en vacker bild på henne: ;D


Min häst har fått en välförtjänt vila i tre dagar nu, men imorgon är det dags att ta tag i ridningen igen! Äntligen! :D Men det ser ut som att han behöver sig ett bad också för usch så skitig han är! :P

Såhär ser schemat ut för min häst denna vecka för tillfället:
Måndag: Uteritt
Tisdag: Lättare dressyrpass
Onsdag: Hoppträning
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vilodag?
Lördag: Markarbets pass
Söndag: Tävling

Ska rida Danis ponny denna vecka lite också, så här ser hennes schema ut:
Måndag: Dressyrpass
Tisdag: Hoppa
Fredag: Markarbete
Lördag: Tävling
(om ni undrar så sköter hennes mamma uteridningen)


Hejs!

Avmaskning

Jag antar att ingen har missat de nya avmasknings tabletterna som kommer i oktober?! Avmaskningsmedlet heter Vectin® vet. och är alltså tuggtabletter till häst, de har funnits i Tyskland och England under en tid men har nu kommit till vårt avlånga land. De är receptbelagda och köps i förpackning om 60 tabletter, som är tillräkligt för att avmaska ca. 10 hästar med en kroppsvikt på omkring 600kg. Ska ha smak av melass vad jag har hört.

Jag tycker detta är ett jättebra alternativ till hästar som är svåra att ge med vanlig spruta i munnen men det är bara att hoppas dom smakar bra så att de får i sig allt. :)


Nytt

I fredags fick jag hem ett paket med lite välbehövliga saker:) :


Equiline

Equiline har kommit med ett nytt skrittmaskin täcke:

HG

Blommig ridskjorta i begränsad upplaga:


Piké ridskjorta:


Funktionsschabrak:



Bild inlägg!

Hej!


Idag orkar jag inte skriva en massa så här kommer istället ett gäng bilder ifrån den senaste tiden:

Dani XD :



Alicius XD :


Shalle på tävling:


Alices nya underbara låda förtjänar en bild:


Frida igår (hihi, I´m gonna die!!!)


Jag låter bilden tala om vad hon styr med :D:




Hejs!

15 september

Hej!

Nu har jag vart i stallet och konditionstränat min häst det gick bra men det var lite jobbigt tyckte han allt :P

Om en dryg halvtimma ska jag till APUn och jobba till 21 ikväll, suck!

Får se om det blir ett inlägg till ikväll. :)


Hejs!


14 september

Hej!


I lördags var jag ju som sagt var på Elitföl auktion på Flyinge med Alicia, men vi började med lite strosande inne i Malmö det enda jag köpte där var en tröja från Zara. Sedan begav vi oss till Flyinge och kollade på alla fina föl och det var väldigt kul men det var lite dåligt med köpare där, endast 15% av fölen blev sålda. Det blev en lång men mycket bra dag! :D

På söndagen var jag och tävlade, det gick toppen! :) Det är verkligen jättekul nu när min häst börjat mogna ordentligt i både huvud och kropp när både jag och andra ser det och får massa beröm. :) I den sista klassen var han helt grym! Dom hade maxat ganska rejält med ca 5-10cm men inga tvivel i min häst alls och han har börjat "leta hinder" väldigt mycket så jag blir helt chockad. :O Så stolt över han och över mig själv som faktiskt kan erkänna att jag faktiskt rider han ganska så bra nu och att några pusselbitar börjar komma till rätta! :D <3

Idag har jag jobbat (som jag förövrigt ska göra hela veckan! Endast EN ledig dag!!!) och nu ikväll har jag varit i stallet, blev en lång och välförtjänt skrittur i skogen. :)

Imorgon hade jag tänkt mig en uteritt med lite konditionsträning innan jag ska stressa iväg till jobbet. :)



Hejs!


Nytt!

Fina märket Antarés har kommit med ett par nyheter:

Magplattegjord fodrad med "memory foam" för maximal komfort och färstärkt med extra läder för att klara av hård kontakt med hästens hovar, finns i svart och brun. 3 144:- går den loss på.



De snygga förbyglarna med flaggor på går nu att köpa i svensk butik, de går loss på 1 887:- respektive  2 096:-



11 september

Hej!

Japp idag är det otursdagen 11 september, ( som förövrigt är Elins födelsedag! Grattis grattis! :D ) passande nog går filmen Flight 93 på trean jusst nu.

Idag har jag vart på min praktikplats och sedan stallet, red ett lite lättare dressyrpass på Shallis och det gick bara bra. :)

Imorgon ska jag som sagt var upp tidigt och åka ner till Flyinge med Alicius, kul kul! :D Vi kommer nog inte hem förrens frammåt natten.

Det blir inte mycket sömn för min del för på söndag ska jag ju upp tidigt och tävla och på måndag börjar APUn igen.  Puh! Men det ska nog gå bra! :D



Godnatt!

10 september

Hej!


Ojojoj vad länge sen jag var inne på bloggen, men jag har haft mina själ som ni kanske såg i det senaste inlägget. Men det är faktiskt så att man måste gå vidare i livet även om man inte tror det finns någon möjlighet till det när man ligger där i sängen och gråter. Varje dag är jobbig men det går hela tiden frammåt, han har det bättre på den vackra plats han befinner sig på jusst nu. <3

Det som har hänt under den senaste tiden är:

Jag var ju inne på dressyrträning för en ny tränare med min hoppehäst för första gången på länge, och jag kan inte annat än att säga att det var roligt. :) Fick många bra kommentarer,han tyckte att min häst har bra gångarter med ett plus för galoppen, han tyckte också att min häst har en mycket bra exteriör för att vara hopphäst, japp det var några. ;) Så vem vet det kanske blir någon mer dressyrlektion inom en snar framtid. :D

Jag har varit och på en klubbtävling, hoppade endast 1m och det gick helt ok men Shallis blev lite för taggad och kom nära ett hinder så där fick vi ett pet.

Igår var jag på hoppträning för världens bästa P! Det gick verkligen jättebra! :D Vi hoppade studs, två olika kombinationer, travhoppade och ännu en studsserie med väldigt kort avstånd. Det känns verkligen skillnad nu på Shallis mot för ett par månader sen och det är så kul för alla ser det också. :) Jag kan inte annat än att bli stolt! :D

Jag har också ridit Danis lilla sur ponny lite också, men nu har hon iaf lärt sig var gränserna går för hennes beteende. :P

Och jusst ja! Jag är ute på praktik nu också och det är väl inte så jättekul. :P

På lördag ska jag med Alicius och hennes far ner till Flyinge för att titta på fölisar och såklart hingstarna och de vackra stallen, det ska bli kul :D Nu var det snart en vecka sen jag träffade henne också så nu börjar det minsann bli dags! Hihi <3

På söndag ska jag och min polle iväg på tävling och vad är det? KUUUUUL!!! :D

I helgen kommer också Dani hem men vi hinner typ inte träffas någonting iom att jag är så upptagen, men vi få ta det nästa helg istället. :) Min lilla Dalle som jag saknar SÅ mycket! <3


Herregud vilket långt inlägg! Skrivkramp fick jag :P




Hejs!

Min älskade

Du kom som ett litet yrväder och charmade alla i din omgivning.
Du gick rakt in i mitt hjärtat från första gång jag såg dig!
Jag bevarar alla fina minnen med dig långt in i mitt hjärtat.
Du är oförglömlig och jag kommer aldrig igen finna någon som dig.
För det finns inte.


Tårarna rinner längs min kind...
Ett del av mitt hjärta är borta, kommer den delen någonsin att komma tillbaka?
Tiden läkar alla sår sägs det men hur blir det med ärren?
Tanken på att den man älskar mest plötsligt har försvunnit och aldrig kommer tillbaka igen gör så ont.

Jag har gjort det svåraste som finns. Tagit ett förevighetsfarväl.









You´re the day That changed it all

With every bit of me With all my heart
With every single breath I´m gonna love you

I´m gonna love you endlessly
With every bit of me



R.I.P mitt älskade hjärta <3


Guldhästen Jalisca Solier opereras

Steve Guerdats topphäst Jalisca Solier säkrade i fredags EM-guld för Schweiz, men missade på söndagen en individuell medalj. På tisdagen rapporterades att hon drabbats av en fraktur i ena framkotan.

Frakturen består av ett en centimeter stort benfragment. Jalisca kommer att opereras senare i veckan och ska sedan ha konvalescens i minst två månader. Det rapporterar den schweiziska tidskriften Cavalier Romand och franska Cavadeos.
- Efter det kommer vi sätta igång försiktigt. Jag räknar inte med att tävla mer innan årsskiftet, kommenterade en bekymrad Guerdat.

- Hon var inte halt i söndags men måste känt av det. Jag märkte att hon var lite ovillig på framridningen men kunde inte förstå varför, kommenterade Guerdat, som hade medaljkänning men oväntat fick flera nerslag i andra finalrundan.
Enligt schweiziska Pferdewoche misstänkte han att skadan inträffat i första finalrundan.
- Min skötare Heidi undersökte henne och upptäckte att något var fel då de gjorde uppehåll i Belgien i går morse, och ringde en veterinär som lyckligtvis fanns i närheten. Hon måste opereras denna vecka, säger Guerdat.


Detta skriver Tidningen Ridsport.


Nytt

Prestige Meredith Highline 3 in 1:




1 september

Hej!

Uppdateringarna här på bloggen blir bara sämre och sämre :P

Kan ju berätta lite vad som hänt i mitt lilla liv dom senaste dagarna:
I Söndags var jag iväg på hopptävling med min häst och det gick superbra! Han var felfri i båda klasserna och hoppade som bara den, det var lite tråkigt att det inte fanns en högre klass som jag kunde efteranmäla till men men det får jag ta senare. :)

I helgen red jag också Danis ponny lite grann, om vi säger såhär: Dani och hennes ponny har precis samma humör (och då menar jag inte det positiva, host host)! :P  Dani kommer förövrigt hem i helgen också, lycka! :D

När jag ändå är igång kan jag skriva ett litet träningsschema för min häst denna vecka, kan ändras lite men för tillfället ser det ut såhär:
Måndag: Uteritt
Tisdag: Lösgörande arbete på banan
Onsdag: Dressyrlektion
Torsdag: Uteritt
Fredag: Vila
Lördag: Lättare markarbets/hoppass på banan
Söndag: Tävling


Hejs!


RSS 2.0