Resultat

Guld - Kevin Staut - Kraque Boom*Bois Margot  FRA
Silver - Carsten-Otto Nagel - Corradina  GER
Brons - Albert Zoer - Oki Doki  NED


Skit att inte Zoer vann! :(


Dani

(Känner att du är värd ett eget inlägg!)

Det är så att min kära lilla Dani har flyttat och det är jag ledsen över men samtidigt glad för hennes skull. Jag hoppas hon har det jättebra och trivs för självklart ska hon följa sin dröm! 
Men det är där problemet ligger att jag saknar att ha min lilla galna polare i stallet när jag kommer som alltid är fullproppad med energi och sina galna ideer som hon ska hitta på, jag saknar dig med dina små salvburkar, jag saknar dig som inte kan prata i mobilen, jag saknar dig och din städmani, jag saknar att jag inte kan se dig öppna stalldörren och i jusst det ögonblicket veta vilket humör du är på, jag saknar t o m dina humörsvägningar (och host host då är det illa:P)! Japp så jag kan inte annat än att säga att jag saknar dig grymt mycket! <3

Halsbandet är på! <3


27 augusti

Hej!

Jaha då vart det typ fem dagar sen jag loggade in på bloggen och när jag idag gjorde det blev jag i chock, att ni fortsätter kika in här! ;)
Anledningarna till varför jag inte bloggat är många och jag vill inte nämna alla men jag kan ju säga att det händer allt för mycket tråkigheter i mitt liv för tillfället som gör att man inte mår toppen.

Igår var jag iaf på hoppträning för P, herregud finns det någon bättre än han att träna för?! Tror inte det... :) Shallis skötte sig bra och både P och de i min grupp som följt oss såg framsteg vilket alltid är roligt.

Grattar Alicius ännu en gång för dräktigheten på hennes häst, efter alla dessa försök och nu helt plötsligt så har hon en levande varelse i sig! ;D




Hejs!

Nytt på ingång!

Jag har tyvärr ingen bild att visa er men jag lovar att det kommer så fort jag hittar en! :)

Det är nämnligen så att Tretorn kommer med en helt ny ridstövel, men dom har inte kommit ut i butik än. Jag vet inte heller om vilka färger som kommer, har endast sett färgen svart/guld. Om dom är snygga? Oja! :D Dom ser också ut att var i ett annat material. Väntar med spänning! :D

Karlsson på taket till Rodrigo Pessoa

Rodrigo Pessoa har fått en ny guldhäst i stallet, Carlsson vom Dach (som betyder Karlsson på taket) som i fjol bidrog till USA:s lagseger i OS med William Simpson.

Det rapporterar holländska Hoefslag. Carlsson vom Dach (e Cassini) såldes tidigare i år till den kanadensiska industriledaren Hunter Harrison, som också äger Rodrigos nya stjärnhäst Let's Fly och är sponsorn bakom GP-serien Global Champions Tour.

Enligt Hoefslag har Rodrigo också fått Harrisons Night Train (e Calvaro), som tidigare ridits med framgång av irlandsamerikanen Darragh Kerins. Ekipaget startade i Falsterbo och hade stor del i Irlands vinst, efter att ha varit dubbelnolla i superliga-omgångarna.


Detta skriver Tidningen Ridsport.


Flippan betäckt med Cartier

En av Sveriges mest berömda "mammor", 18-åriga Butterfly Flip eller Flippan som hon kallas, är betäckt igen. Den här gången är det hingsten Cartier som har fått äran.

- Jag hoppas hon är dräktig, men hon ska inte kollas igen förrän i oktober, då vet jag mer, säger Kristina Larsson, ägare till Flippan och årets avkomma Flip's Fairytale (e Click and Cash).  
9-årige Cartier är en holsteinerhingst e Contender-Captiol I.


Saxat från Tidningen Ridsport.

Prestige

Prestige har kommit med en ny sadel, Michel Robert D Evo.

Saxat från hemsidan:
Hoppsadel framtagen i samråd med en av Frankrikes genom tiderna bästa hoppryttare Michel Robert. Med latexpaneler. Kåpan +2 cm framskuren som standard. Medium djupt säte.
 Evoluzione skiljer sig från den gamla Michel Robert genom en ny bom i ett helt nytt material, den har ett smalare säte och är mer anatomiskt utformad för att ge ryttaren bättre komfort. Även panelerna är nya med bättre passform och mer bogfrihet.  
Allmänt om Prestigesadlarna: Sadlarna finns i bomvidd 28-37. Normal bomvidd är 33. Sidan på sadeln kan fås i fem olika storlekar; small, medium, large, XL och XXL . Sätet 16" till 18".



Inte så jättesnygg tycker jag, eller vad säger ni?!

Armband

Vad tycker ni om dessa nya bettarmband? Jag tycker dom var fina :) Finns i flera olika utföranden.

Orsini exklusiv, exklusivt läderarmband i nappaläder, ädelstål eller förgyllt bett. 830kr.


Bettarmband Alba, exklusivt armband i präglat läder med bett. 429kr.


HG

HG har kommit med några nya riktigt snygga sadlar tycker jag:

HG Monoflap, 26 131kr:


HG Kalvskinn, 27 200kr:


HG ONE monoflap, 13 900kr:


HG ONE dubbelt kalvskinn, 14 900kr:


HG ONE, 12 957kr:

SvRF släpper Kroon-fallet

Svenska Ridsportförbundet går inte vidare med Riksidrottsnämndens beslut att upphäva avstängningsdomen av Sofia Kroon.


- Vi har tittat på två möjliga vägar att gå vidare men ingen av dem har visat sig vara ett realistiskt alternativ, säger Bo Helander, Svenska Ridsportförbundets ordförande.
 
SvRF övervägde alternativet med överprövning men tror inte att det är en framkomlig väg. Kontroll med Riksidrottsförbundets chefsjurist Christer Pallin har gett samma besked.

Att försöka ta ärendet till idrottens skiljedomstol CAS är heller inte aktuellt eftersom det internationella ridsportförbundet FEI gjort bedömningen att det nog inte är möjligt att få CAS att behandla ärendet.

- Därför känns det väldigt skönt att få en öppning från FEI just nu så att den här förändringen av reglerna kan göras. Det innebär att vi kan få ordning på detta och tydliga regler inför framtiden, säger Bo Helander på SvRF:s hemsida.


Detta skriver Tidningen Ridsport.


Ja vad ska man säga?! Irriterad är vad man blir... Sverige skulle nog behöva lära sig lite mer av Tysklands ridsportförbund...


17 augusti

Hej!

Har nu umgåtts med min saknade lilla Elin, trevligt trevligt. :)

Ska åka och rida nu, sover ej hemma inatt så vi hörs kanske imorgon!



Hejs!

Lamicell

Nytt nationsschabrak från Lamicell finns i svensk, finsk och norsk. Helt okej tycker jag att det var men skulle inte vilja rida runt i det själv då jag anser att jag är på för låg nivå för att visa vilket land jag kommer ifrån. :P




15 augusti

Hej!

Ska strax åka till stallet igen, har ju redan vart där på fm. Först longerade jag Shallis för att se att han var fräsch, det var han, sedan red vi ut i skogen en sväng. Men nu ska jag dit igen och jag får se om jag ska rida någon också, är ju lite skillnad nu när man hade vant sig vid att rida omkring 5 hästar/dag och här hemma typ bara 1-2/dag. :P Ikväll följer jag med Dani hem för vi ska åka till Kosta outlet imorgon en sväng så jag sover hos henne. Blir alltså inte att jag är med Ela ikväll men det hinner vi i veckan. :)



Hejs!

14 augusti

Hej!

Är nu hemkommen från Sthlm, det har varit toppen även om jag inte har shoppat jättemycket. Men det är så skönt när man kommer hem till denna lilla stad igen efter att ha vart borta i ett par dagar. :)

Imorgon hade jag tänkt sova ut lite och sedan bege mig till stallet och på kvällen ska jag träffa min saknade lilla Elin. <3

Nu väntar sängen!



Hejs!

Kväll

Hej!

Jag känner att min blogg är helt värdelös, förstår inte varför jag har kvar besökare?! Men för tillfället är det såhär det kommer vara. Funderar på om jag ska lägga ner den men det blir nog så istället att jag bara uppdaterar när jag verkligen känner för det, så förmodligen blir det bara ett inlägg då och då.

Tidigt imorgon åker Alicia och jag, ska bli skönt att komma bort från stan och förhoppningsvis ska vi ha jätteroligt och shoppa loss! Skönt att åka bort när allt här hemma bara skiter sig ändå...

Lagom deprimerande inlägg eller vad säger ni?! Men för tillfället känner jag att jag har anledning till att vara det.


Ha det bra här hemma!



Hejs!

12 augusti

Hej!

Tävlingen igår blev inställd pga. för mycket regn så det blev ingenting men istället åkte jag hem till henne och hjälpte till att hoppa en av hennes hästar hemma. Det var mycket roligt kan jag säga! :D Hon har en massa fältävlanshinder både fasta och ofast och så har hon upp/nerhopp också. Jag bara älskar fältävlan, det är nog egentligen den sporten jag skulle vilja hålla på med. :D Så det blev en lyckad kväll iallafall!

Det var skönt att jag fick rida och ha lite roligt för en gångs skull igår för förtillfället händer det alldeles för mycket tråkigheter kring mitt liv men jag har slutat hoppas på att min otur någon gång ska vända.

Imorgon åker som sagt jag och min kära vän Alicia på en tripp till Sthlm och det ska bli jätteroligt! :D Vi sover där en natt så vi kommer inte hem förrens på fredag kväll. :)



Hejs!



11 augusti

Hej!

För tillfället sitter jag hemma och väntar på skjuts till stallet. :)

Min lilla veckoplanering ser ut så här än så länge:

Tisdag: Stallet, följa med en kompis på tävling och hjälpa till.
Onsdag: Hoppträning för P, som jag längtat! :D
Torsdag: Stockholm med Alicia
Fredag: Stockholm med Alicia, kanske kräftskiva på kvällen.
Lördag: Stallet, Elin? Dani?
Söndag: Stallet, Elin? Dani?

Får se om jag hinner göra ett inlägg ikväll :)


Hejs!

10 augusti

Hej!

Jag fattade ett beslut som jag trodde skulle bli super men det visade det sig ganska snabbt att det inte var så, så nu har jag alltså fattat ett nytt beslut som jag tror blir det bästa jag någonsin kommer kunnat fatta.

Det finns många anledningar till varför jag är hemma igen, här är några:
* Skenet kan verkligen bedra...
* Min kropp sa ifrån och jag valde att lyssna på den.
* Min häst blev lidande.
* Jobbade fler timmar än vad som är lagligt.
* Inte roligt att slita så fruktansvärt hårt som jag gjorde och ALDRIG få någon uppskattning utan bara få höra vad som är dåligt.

Finns som sagt fler anledningar men orkar inte ta upp allt.

Så nu är jag alltså hemma igen och det är jag så sjukt glad över! Även om jag är totalt utsliten och mina ben bär mig knappt. Så ni människor som inte testat på jobbet som hästskötare, klaga inte över trötthet! Och uppskatta livet precis som det är!

Jag tycker detta är både bra och dåligt att jag var tvungen att åka hem igen för jag hade verkligen behövt ett litet uppehåll men om människor kunnat varit lite trevligare och man fick känna att man uppskattades så hade jag självfallet stannat. Men nu orkar/hinner jag inte hitta något annat för skolan börjar ju snart och nu har jag bestämmt att jag går klart den och så får jag se om jag hittar på något annat efter gymnasiet.

Jag har massor med bilder därifrån men jag väljer nog att inte lägga ut dom här eftersom jag inte har nämnt vart jag varit och så vill jag inte prata skit om folk på det sättet. Man ska ju bilda sig en egen uppfattning, men nu vet jag vad jag tycker om den familjen. :)



Hejs!

9 augusti

Hej!

Orkar verkligen inte detta egentligen... :P Är iaf hemma igen, berättar varför imorgon någon gång när jag sovit ut ordentligt.



Godnatt!

RSS 2.0