Guldhästen Jalisca Solier opereras

Steve Guerdats topphäst Jalisca Solier säkrade i fredags EM-guld för Schweiz, men missade på söndagen en individuell medalj. På tisdagen rapporterades att hon drabbats av en fraktur i ena framkotan.

Frakturen består av ett en centimeter stort benfragment. Jalisca kommer att opereras senare i veckan och ska sedan ha konvalescens i minst två månader. Det rapporterar den schweiziska tidskriften Cavalier Romand och franska Cavadeos.
- Efter det kommer vi sätta igång försiktigt. Jag räknar inte med att tävla mer innan årsskiftet, kommenterade en bekymrad Guerdat.

- Hon var inte halt i söndags men måste känt av det. Jag märkte att hon var lite ovillig på framridningen men kunde inte förstå varför, kommenterade Guerdat, som hade medaljkänning men oväntat fick flera nerslag i andra finalrundan.
Enligt schweiziska Pferdewoche misstänkte han att skadan inträffat i första finalrundan.
- Min skötare Heidi undersökte henne och upptäckte att något var fel då de gjorde uppehåll i Belgien i går morse, och ringde en veterinär som lyckligtvis fanns i närheten. Hon måste opereras denna vecka, säger Guerdat.


Detta skriver Tidningen Ridsport.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0