Sofia Kroon överklagar

I ett pressmeddelande från Sofia Kroons advokat Sören Brekell och jurist Jan-Olof "Jana" Wannius meddelar man att Sofia Kroon tänker överklaga den avstängning hon fått som påföljd. 

Sofia är enligt pressmeddelandet förkrossad över händelsen, och vill framhålla betydelsen av att varje ryttare kräver skriftliga instruktioner av den behandlande veterinären efter ett veterinärbesök. Hon tar fullt avstånd från all form av doping och menar att hon inte hade för avsikt att tävla sina hästar med startkarens. Enligt pressmeddelandet har hästarna vid den allmänna hälsokontrollen fått medel som Sofia inte blivit upplyst om, och som även betecknats felaktigt av den ansvarige veterinären.

Advokaterna tycker att påföljden med 15 månaders avstängning är orimlig, och inte står i proportion till händelseförloppet eftersom det inte kan bevisas att hästarna varit dopade. Man tror att beslutet kan bero på att Ridsportförbundet vill statuera exempel. "Inte ens i klara fall, som i samband med OS, förekommer avstängningsperioder av denna art inom ridsporten", skriver man i pressmeddelandet. Man kommer nu att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. 
Detta skriver Tidningen Ridsport.


Jag tycker det är dumt av henne att hon inte tar sitt straff som hon själv har orsakat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0